Våler Kirkelige Fellesråd
Kirkekontoret
Vålgutua 199
2436 VÅLER I SOLØR
Tlf: 62 42 40 90 / 62 42 40 95
E-post: kirken@vis.kommune.no

Kontortid: Tirs. - Tors. 10:00-14:00
                 Stengt mandag og fredag

KIRKEN I VÅLER

Mariakirken Vålerkirken

Til startsiden








Nettskredder:

Sist oppdatert 24.11.2020


Ansvarlig:
Arne Moseng
62 42 40 93 / 90 78 67 71

Eksempel på kamp for rettferdighet i Våler menighets arbeid


Det ligger noen fargede glassbiter på et bord. De er ujevne og har noen skarpe kanter. De er knuste biter av glass men allikevel litt vakre med alle de fargene. De skal være et symbol, sier diakonen – et symbol for alt som vi opplever som knust i våre liv. Drømmer, relasjoner, håp…


Ved siden av glassbitene er det noen bunter med tynn ståltråd. Vi surrer ståltråden rundt glassbitene og tenker på alt som vi opplever bindende i livet.


Ved siden av bordet står et stort bjørketre.  et er det voksende, livgivende, håpefulle framtid.  Det er rart å knytte det knuste, bundet til dette levende treet. Det er fint.  Det glitrer i lyset.  Det er nesten som en bønn om at noe nytt kan skje med våre knuste erfaringer.


Det handler om vold i nære relasjoner den kvelden. Det er ikke alle oss som er tilstede som har opplevd det på egen kropp. Men vi kjenner andre som har opplevd det. Og om vi er ærlige, kjenner vi godt til det som er knust i våre egne liv også. Mitt mørke er kanskje ikke helt ulik ditt? Kan vi stå skulder til skulder og kjenne det? Kan vi stå sammen om å jobbe for noe nytt og vakkert som kan vokse fram?

 
      
Tilbake til diakoni

Diakoni

KAMP FOR RETTFERDIGHET


Alle mennesker er verdifulle. Ingen skal få sitt menneskeverd krenket. Dette vet vi er en utfordring i dag, både lokalt og globalt.  Solidaritet er et viktig ord i denne sammenheng. Ordet skal oppmuntre oss til handling. Hvordan kan vi stå opp for eller stå ved siden av den som opplever urett i form av isolasjon, mishandling, usikkerhet, vold, urettferdig fordeling, fattigdom, diskriminering, overgrep, stigmatisering? Denne delen av kirkens diakoni oppfordrer oss - sammen med andre aktører i samfunnet – å drive forebyggende arbeid. Det er også viktig å kunne se og tale om problematikk som er ofte skjulte eller tabubelagte.